Crumble:
70 g brun farin
1 tsk sukker
85 g hvedemel
1 tsk kanel
55 g koldt smør i tern
Kombiner ovenstående ingredienser, og smuler derefter den kolde smør i til en sammenhængende crumble. Gemmes i køleskabet, hvis dette laves først.
Æblefyld:
240 g æbler i bitte små tern
2 tsk smør
50 g brun farin
1 tsk kartoffelmel
2 tsk kanel
Ovenstående ingredienser kommes i en gryde, hvor sukker og smør smeltes på medium varme, og fortsæt indtil æblerne er møre.
Muffin dej:
115 g smør, stue temperatur
65 g sukker
105 g brun farin
2 æg, stue temperatur
250 g hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
210 ml mælk
215 g æbler i bitte små tern vendt i mel
Pisk smør og sukker lyst i cirka 2 minutter. Tilsæt herefter æg og pisk. Som resten af de tørre ingredienser i. Pisk så mælk i og vend tilsidst æbletern i dejen.
Dejen kommes i muffins forme, og anvendes almindelige forme bliver der ca. 18 stk. kom derefter æblefyld på og herefter crumblen på toppen.
Bages i 5 minutter i alm. ovn 220 min, og derefter 175 grader i 15-18 minutter, hvis det er jumbo muffins bages de i stedet 25-30 minutter.