Nemt grovbrød


Der er intet som friskbagt brød, så derfor vil jeg gerne dele en lækker opskrift med jer. Det er første gang, jeg bager et sådan brød, men jeg siger jer, det smager himmelsk. Jeg bagte en dobbel portion, men efter de kom ud af ovnen, var der ikke ret meget tilbage.

Opskrift (1 stk.)

3 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk flydende honning
1 spsk olie
60 g havregryn
75 g rugmel
340 g hvedemel
25 g solsikkekerner

Gæren røres ud i vandet, hvorefter du tilsætter alt undtagen hvedemelen. Dette røres sammen hvor hvedemelen tilsættes indtil dejen er smidig og kun lige klister. Lad hæve i skålen 1 time. Hæld dejen ud, form et brød, kom på bageplade med papir og skær snit i brødet. Efterhæv 30 min. Ovnen skal være 250 grader, når du sætter den ind, hvor du efter 5 min skruer ned på 200 grader, og bager brødet i 15-20 min, til brødet er gennembagt.

Skriv et svar