Jeg har en sød bonus far, der er helt vild med chokolade. Her for et halv år siden viste ham mig en video, hvor der blev lavet en rig chokolade kage, der var super pænt smurt op. Når han har fødselsdag, gør han ikke så meget ud af det, så vi blev kun fire den dag han blev 49 år.
I forbindelse med fødselsdagen valgte jeg at bage en chokoladekage med daim-chokolade creme. Opskriften er utrolig nem, men cremen kræver lidt tålmodighed, da den skal stå op køl forholdsvis længe.
Kakaobunde (2 stk, 22 cm form):
150 g hvedemel
230 g sukker
50 g kakaopulver
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 kns salt
1,25 dl mælk
1,25 dl kaffe
1/2 dl olie
1 æg
Først blandes de tørre ingredienser blandes sammen. Dernæst de våde. Herefter mixes våd og tør.
Bag i springform. 175 grade, alm. ovn, ca. 45 min. Lad køle i formen og skær derefter i to bunde.
Chokoladecreme:
150 g chokolade
2,5 dl fløde
Jeg købte en plade marabou daim, som jeg hakkede fint. Fløden opvarmes i en gryde under omrøring, men det skal ikke koge. Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen, hvor det røres sammen, tilsæt det sidste fløde, igen rør til alt chokolade er smeltet.
Læg husholdningsfilm helt ned til overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens. Kom i køleskabet – gerne natten over. Jeg vil skyde på 9 timer som minimum, da den skal være kold nok til at kunne piskes op igen.
Når den er kold nok pisker jeg cremen op med en håndmixer – pas på den ikke bliver pisket for meget.
Det gode ved den her metode er, at du kan lave den dagen før, samt han du variere chokoladetypen. Du kan bruge toblerone, ren chokolade, chokolade med knas eller toms skildpadder.