Flæskesteg på 3 måder

Flæskesteg smager super godt, og sovsen der kan lave ud fra væden, er absolut min favorit sovs. Jeg har spurgt min kære mor til råds omkring  tilberedning af flæskesteg, samt hvordan man laver verdens bedste flæskestegssovs. Så kan julen da bare komme an 😉

Da jeg lavede dette indlæg, lavede vi flæskestegen på kul grill, som giver en fantastisk smag til kødet, men jeg gennemgår også, hvordan det kan gøres i ovnen med og uden stegepose.

Grill 

Når man laver en flæskesteg på grillen, så er formålet at lade væden fra kødet dryppe ned i en bakke, som du laver sovsen af efterfølgende. Vi vælger ofte, at lave en bakke med:

2 løg, gerne noget andet grøn i form af gulerødder, eller hvad man har. Gerne friske krydderurter som rosmarin samt en okseterning. I bakken skal der også tilsættes en god mængde vand. Husk vandet også fordamper i grillen.

Tiden holder man øje med med et stegetermometer, når den er på 76 grader, så er den færdig. Er sværdet ikke blevet sprødt, kan den hurtigt få noget grill inde i ovnen.

Ovn uden stegepose 

Det er lidt det samme princip, men i stedet for at lægge flæskestegen ovenpå en rist, så vender du stegen om, så sværdet ligger i vandet med urter, bouillion og grønt.

Ovnen skal stå på 200 grader, varmluft, og efter 30 min. på hovedet, vendes stegen om, så sværdet atter vender op. Så saltes sværdet godt, samt stikkes laurbærblade ned i rillerne. Ind i ovnen igen.

Nu skal den så have ca. 1,5 time, men hver 30 min. så tag en ske og hæld væde fra bakken over flæskestegen. Brug igen stegetermometer og den er færdig ved 76 grader.

Ovn med stegepose

Igen skal du bruge løg, grøn, urter og gerne laurbærblade – men ikke vand. Kom det i en stegepose sammen med flæskestegen, hvor sværdet er saltet, og husk at klippe i en af hjørnerne, så trykket kan komme ud igen. Kom gerne posen i et fad, hvis posen skulle gå i stykker.

Væden der kommer ved denne metode er meget mere koncentreret, og man kan altså få en meget smagfuld sovs. Tiden kommer igen an på størrelse, men temperaturen inden i, skal gerne ligge på de 76 grader.

Sovsen

Her i familien laver vi en opbagt sovs, som gøres ved at smelte margarine, hvor der hældes mel i og piskes. Lidt efter lidt hældes den siet væde i, hvor der selvfølgelig også piskes. Væden kommer i efter  hvor meget sovs, man vil have. Til sidst smages der til med fløde, salt og lidt sukker også gerne tomatpure og oksefond.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *