Daim islagkage

Det er snart til måned siden, at vi skiftede år, og i den forbindelse vil jeg dele den dessert, som jeg fik lavet til 2024. En daim islagkage med browniebund.

Opskrift (springform 22 cm i diameter)

Brownie bund:
150 g mørk hakket chokolade
70 g smør
3 æg
150 g sukker
1 knivspids salt

  • Chokolade og smør smeltes i en gryde sammen, og lad køle en smule.
  • Æg og sukker piskes luftigt sammen.
  • Vend chokolademassen i æggesnapsen.
  • Held dejen i en springform og bag 25 min ved 175 grader alm. ovn.

Daimis:
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepaste
75 g sukker
3 æggeblommer
5 dl letpisket piskefløde
150 g hakket daim

  • Pisk vanilje, sukker og æggeblommer luftigt.
  • Pisk piskefløden let, og vend fløden i æggemassen.
  • Vend daim i ismassen.
  • Kom ismassen ovenpå den afkølet browniebund, og frys den i minimum 6 timer inden servering. Tag op af fryseren og løsne formen, har du brugt husholdningsfilm/kageplast, er dette nemt. Pynt med hakker daim på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *