Hyldeblomstsaft

Når sommeren er her, så kommer hyldeblomster frem. Det er små hvide blomster på skærme, som dufter vidunderligt. De kan bruges til så mange ting som saft, sirup, friteret hyldeblomst, hyldeblomstpandekager, is, marmelade, kage og mange andre ting.

Hyldeblomstsaft:

2 citroner
40 blomstrende hyldeblomstskærme
1 kg sukker
2 breve citronsaft
1,5 L kogende vand.

Kom blomsterne ned i en skål sammen med tynde citron skiver, sukker og citronsyre. Hæld kogende vand over og rør til sukker og citronsyre er opløst. Stil i køleskabet 4-6 dage.

Når saften har trukket nok, så sigtes saften og hældes på flaske. Vær opmærksom på at den skal drikkes kort tid efter, ellers skal saften fryses ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *