Pølsehorn

Jeg har været ved at lave pølsehorn. Pølsehorn er jo den bedste ting, at have med i madpakken, eller hvis man skal ud på tur.

Dejen (ca. 16 stk)
50 g gær
2,5 dl lunken vand
1 alm. æg
50 g flydende margarine
25 g sukker
1,5 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
8 pølser (deles i halve, så 16 halve pølser)

Gæren opløses i vandet. Dernæst tilsættes ægget, margarinen og sukkeret. Dette røres sammen. Jeg kommer lidt mel ovenpå og dernæst salt. Hvis salt kommer i direkte kontakt med gæret, kan det påvirke dens evne til hævning. Jeg bruger selv en rørmaskine, men dejen skal altså æltes til den ikke klister mere. Den skal være smidig og lidt fugtig – altså ikke drukne i mel, for så bliver dejen tør.

Jeg deler dejen i to. Ruller den første del ud i et rektangel, og skær så 16 mindre firkanter, hvor jeg så ligger en 1/2 pølse på en firkant, og dernæst kommer en firkant ovenpå, hvor jeg skærer riller i. Man kan også bare rulle pølsen ind på traditionel vis.

Hæv 30-45 min, pensel med et æg. Bag ved 200 grader, varmluft eller 220 grader, alm. ovn, i ca. 10 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *