Min søde tante har været så rar at dele sin madtærte opskrift med mig. Hun laver dem ofte til familiesammenkomster, og alle i familien er helt vilde med dem. Den her opskrift er til en form på 22 cm, hvis du har en form på 30 cm, skal du lave en dobbelt portion, og du skal derfor også regne med længere tid i ovnen.
Her er grundopskriften på selve tærtedejen og fyldet. Min tante har så to forslag til, hvad man kan vælge at tilsætte fyldet, men det er selvfølgelig en smags sag, og hvad man lige har i køleskabet.
Tærtedej (1 stk, 22 cm form)
100 g koldt smør
175 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 1/2 spsk vand
Min tante kører den på en food processor, og jeg brugte en stor hakker, der var med vores stavblender. Det er lidt nemmere at arbejde med, hvis man har de redskaber. (Ellers skal smørret smuldres i mel og salt og så samles med vand.) Når den kolde smør er fordelt, skal dejen samles. Det gøres med hænderne.
Forbages i ca. 12 min, 200 grader, alm ovn.
Fyld:
9 æg
1 1/2 dl fløde
100 g reven ost
Piskes sammen og blandes med en af nedstående:
Oksefyld:
150 g oksekød
50 g bacon
1 rød peber
2 fed hvidløg
Paprika
Oregano
Salt, peber
Steg bacon først og steg derefter oksekødet i fedt fra baconet. (hæld overskydende fedt fra) Tilsæt krydderi og rød peber til sidste. Rør sammen med overstående opskrift for fyld.
Kom fyldet på den forbagte bund, 200 grader, alm. ovn, ca 30 min. Midt i ovnen.
Skinke, porre fyld:
150 g porre
100 g skinke
50 g revet gulerod
Karry
Timian
Salt, peber
Kog porre i ca. 5 min. og dryp derefter af. Riv så gulerødderne. Kom så resten i samt opskriften for fyld.
Kom fyld på den forbagte bund, 200 grader, alm. ovn, ca. 30 min. Midt i ovnen.