I vores lokale Dagli’ Brugs fandt jeg disse bøtter is. De så spændende ud, og så var de til og med lokale, hvilket jeg synes er vigtigt, at vi hver især støtter op om.
Især i denne varme kan is være tiltrængt. Jeg har prøvet chokolade, jordbær sorbet og vanilje med Daim fra Dueholm ismajeri.
Jordbærsorbeten smagte som frosen jordbær, der var blendet til en smoothie. Den var let og blød i konsistensen og smagte egentlig rigtig dejlig. Jeg forbinder den ikke ikke som sådan med en sorbet, da de plejer at være mere sur/syrlig i smagen, hvor den her var sød.
Vanilje isen er en, som man lige skal vende sig til. Smagen er meget anderledes i forhold til andre af denne slags. Jeg tænkte: hvad er det for en vanilje smag? Det har højest sandsynlig noget med daimen at gøre, så isen får en karamel smag. I forhold til sorbeten, så er denne mere tung og cremet pga. fløden. Desuden er der lidt knas i isen, men jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig mere og større stykker.
Chokoladen har en meget stærk kakao smag, som er en smule bitter, og derfor er den ikke så sød som de andre. Tung og cremet igen pga. fløden, men ingen knas – dvs. at der ikke er chokolade stykker i. Personligt skal jeg ikke have så meget af den her is, da den har den stærke kakao smag.
Selve is-bøtterne er lavet af pap, så når isen bliver blød, bliver bøtten det også. Så vær opmærksom på at få bøtten i fryseren, hvis der ikke skal spises mere is.