Churros

img_8367

Har man været i Tivoli i København, har man sikkert været forbi en af de mange boder, og der har man nok også set, hvis man ikke også har smagt, de super lækre churros, også kendt som spanskrør.
Price brødrene har fornylig i en af deres programmer lavet churros, så i dag ville jeg også forsøge. De smagte dejlig, men Tivolis er bare toppen af poppen!
Churros er i teorien friturestægt vandbakkelsen, og da jeg var træt af at lave churros, lavede jeg små kagemænd i stedet.

Opskrift

3,5 dl vand
1 tsk salt
60 g smør
180 g hvedemel
3 æg
1 l smagsneutral olie

3,5 dL Vand, 1 tsk salt og 60 gram smør koges op.
180 gram mel røres i, hvorefter gryden sættes i et koldt vandbad. (Kom ikke vand i gryden, massen skal bare afkøles. Når massen er kold røres 3 æg i. Én ad gangen.
Kom massen i en sprøjte pose med stjernetyl.
Hæld 1 l smagsneutral olie i en gryde. Jeg brugte solsikkeolie.
Kog nogle lange stykker dej i olien til de er gyldne, og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.

OBS! Olien kan sprøjte, hvis den er for varm!

img_8364img_8365

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *