Hjemmelavet dampede bao boller

En af mine yndlingsretter er helt klart bao. Det er en asiatisk “taco” eller pitabrød – om man vil det. Hvis man ikke selv vil kaste sig ud i at lave dejen, så sælger nogle supermarkeder også bao, der blot skal varmes op. Jeg får dem altid med syltede gulerod, frisk agurk, chili mayo og så varierer kødet. Nedenfor ses et billede af bao med nakkefilet, som har været i en trykkoger med asiatisk marinade bestående af soya, brunfarin, chili, hvidløg og hoisin sauce.

Opskrift (16 stk):
600 g mel
3,5 dl vand
45 g sukker
12 g salt
2 tsk tørgær
Lidt olie

Vand opløses i gær, sukker tilføres sammen med lidt olie og hvedemel.
Dernæst tilføjes salten, og dejen æltes til ensartet dej.
Lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time under et klæde.
Så rulles de ud som en cirkel på 10 cm, 0,5 cm i tykkelse med en vægt på 60-65 g.
Smør med olie og fold dernæst på midten.
Lad hæve 14 min under et klæde.
Damp i 14 min på højeste temperatur, vandet skal koge under damp kurv.

Når de er dampet, kan de fryses.

__________________________________________________________________________________________

Recipe (16 pieces):
600 g flour
3.5 dl water
45 g sugar
12 g salt
2 tsp dry yeast
A little oil

Dissolve the yeast in water, add the sugar along with a little oil and wheat flour.
Then add the salt and knead the dough into a uniform dough.
Let rise until double in size, approx. 1 hour under a cloth.
Then roll them out into a circle of 10 cm, 0.5 cm thick with a weight of 60-65 g.
Brush with oil and then fold in the middle.
Let rise for 14 min under a cloth.
Steam for 14 min at the highest temperature, the water should boil under the steam basket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *