Citrontærte

Det er anden gang, at jeg har gået i kast med en citrontærte. Den første var simpelthen så sur, trods jeg havde fuldt en opskrift til punkt og prikke. Jeg må da indrømme, at det var nogle sjove ansigtsudtryk, der kom ud af “smagsdommerne”, og et stykke var altså også rigeligt. Jeg er personligt ikke fan af tærtebunde – hvilket jeg ville ønske, at jeg var, men resten af familien kunne godt lide den. Jeg tror, at jeg næste gang vil skifted en “grove bund” ud med en, der udelukkende er af hvedemel.

Tærtebund (24 cm):
50 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk sukker
75 g koldt smør
3 spsk mælk

Citroncreme:
Saft af 1 citroner (ca. 1/2 dl)
1 spsk hvedemel
80 g sukker
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
50 g smør

Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk citronsaft

Bland hvedemel, grahamsmel, salt og sukker. Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldre det ned i den tørre blanding. Tilsæt så mælk og ælt dejen sammen hurtigt. Sæt i køleskabet i ca. 30 min. Rul så dejen ud i en cirkel på et bord med mel, så det passer til formen. Læg forsigtigt dejen over formen, prik den med en gaffel, og kom den i køleskabet endnu gang 30 min.
Bag ved 180 grader, varm luft, ca. 20 min. Tag den ud herefter, så den kan køle af.

Til citroncremen skal man piske citronsaft, mel, mælk, sukker, æggeblommer og æg sammen i en gryde. Her er det vigtigt, at den bliver kogt nok igennem, så den får lov til at tykne. Tag af varmen og pisk smørret i lidt efter lidt.
Fordel så cremen på tærtebunden og stil den så i køleskabet.

 

Til den søde topping – marengs. Pisk æggehvider stive og tilsæt så sukkeret og citronsaften lidt efter lidt. Fordel marengsen på tærten. Der er to muligheder herefter. Bag tærten 5-10 min, 225 grader, varm luft, så marengsen bliver stød eller tag en gasbrænder og påfør marengsen varme, så overfladen bliver sprød.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *