Jordbærtærte er altid en favorit. Den passer så godt ind i den danske sommer, og især også når jordbærrene begynder at komme frem her hjemme. Jeg har aldrig bagt en sådan tærte før, så jeg googlede mig egentlig bare frem, og tog den øverste på søgesiden.
Elisas gode jordbærtærte (Fra dk-kogebogen.dk )
Mørdej:
150 g Hvedemel
100 g Smør
50 g Sukker
1/2 Æg
Fyld:
100 g Smør
100 g Sukker
100 g Revet, ren og rå marcipan
1/2 Æg
100 g Mørk chokolade
Creme:
2,5 dl Sødmælk
1/2 Kagecremes brev på pulver
2,5 dl Piskefløde
Møjdej samles, på køl 1 time
Fyld røres sammen
Mørdejen rulles ud og lægges på smurt tærteform (ca. 23 cm)
Fyldet på, ind i ovnen 200 grader alm. oven, 20 min
Afkøl kage, på med smeltet chokolade
Rør kagecremen sammen, på køl, og vend derefter med flødeskum, derefter på kage
Pynt med jordbær