Pizzadej

Hvad skal vi have til aftensmad? Tjaa.. Hvad med pizza?

Opskrift til 2 bageplader:
800 g mel (kan variere alt efter type af mel)
5 dl lunkent vand
50 g gær
3 spsk olivenolie
2 spsk sukker
1 tsk salt

Først opløses gæren i vandet. Hernæst tilsætter du olie og sukker. Det er vigtigt, at der ikke kommer salt ned til gæren i første omgang, da det kan ødelægge gærens hævning. Kom derfor mel ovenpå væsken og derefter salt. Det er så nemt på en rørmaskine, da dejen slipper kanterne, når dejen har nok mel. Dejen skal gerne være smidig og ikke sidde på fingerne, når den er færdig. Lad dejen hæve i gerne 1 time, men 30 min kan også gøre det. Skal du ikke bruge dejen med det samme, kan du komme den i køleskabet.

Når dejen er rullet ud, så er den klar til fyldet. Bages i alm. ovn 200 grader 20-25 min.

Toppingsforslag:
Selvfølgelig en tomatsovs
Kød – pepperoni, skinke, oksekød, pølser, bacon, kebab, kylling
Grønt – rødpeber, champignoner, løg, hvidløg, ananas
Andet –  spaghetti, ost, oregano

Alt det som man selv godt kan lide. Det er vel kun fantasien, der sætter grænser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *