Vi fik besøg i fredags, hvor en af gæsterne havde et kæmpe ønske om at smage min koldskålstærte. Desværre havde jeg ikke flere hindbær i fryseren, så derfor blev det jordbær-koldskålstærte. Den er let, frisk og sommerlig.
Bund:
- 225 g. kammerjunkere
- 100 g. smeltet smør
Kammerjunkerne knuses, hvor der så tilsættes de smeltet smør, så massen bliver formbar. Dette kommer ned i en springform, hvor der er bagepapir i bunden, og hvor siderne er smurt med smør. Bunden sættes i køleskabet.
Jordbærkompot:
- 250 g. jordbær
- 1 spsk. sukker
- 1/2 vaniljestang
- Lidt vand
Alle ingredienserne kommes i en gryde, hvor det laves til en kompot. Dvs. den skal op og koge, dernæst gerne simre lidt. Jeg vælger at blende massen efterfølgende, for at undgå div. klumper.
Koldskål mousse:
- 4 blade husblas
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 1/2 dl. kærnemælk
- 2 dl. piskefløde
- Saft fra 1 citron
- Skal fra 1/2 citron
- 60 g. flormelis
- Jordbærkompot
Kom husblas i koldt vand.
Kærnemælk, flormelis, vaniljesukker og citron skal blandes sammen. Saften fra citronen koges, og husblas heri tilsættes, så det smelter. Citronsaften tilsættes derefter lidt efter lidt ned i kærnemælken. Dernæst skal kompotten i.
Fløden piskes let, hvor den så vendes i kærnemælk/citronsaft/kompotten. Piskes fløden for meget, kan moussen skille. Moussen kommes ovenpå den afkølede kammerjunkebund. Den sættes så på køl i minimum 4 timer.
Ønsker du at have jordbær i kanten, så skal du vente med at komme moussen på bunden. Skær jordbær i halve og sæt den skåret side på springformen. Derefter hældes moussen i.