Mor-datter projekt – hårfarvning

Det er ved at være sommer, så jeg fik den skønne idé, at jeg ville have lyse striber i mit hår for at blive sommerklar. Jeg var for nærig til at ville gå til frisøren, så jeg spurgte min mor, om hun ikke ville være med til at lave et mor-datter projekt. Matas havde tilbud på hårfarver, så jeg fandt “Blonde M1 (6)” fra Schwarzkopf til 80 kr. Det var den, som en sød ansat anbefalede mig, da jeg er helt grøn i hårfarvning. I pakken er:

Hætte
Udtrækkeren (ligner en lille hæklenål)
Pensel
Rørepen
Handsker
Farven
Cremen som man hælder farven i
Conditioner (efterbehandlingen)
Instrukser

Selve farvningen kan ske på to måder. Det kan ske med hætten, hvor man trækker hårstråene ud, eller det kan ske ved at farve nogle totter, som man vælger ud. Cremen og farven fik vi blandet som det første, hvilket vi nok skulle have ventet med, til vi havde styr på håret.
Min mor fik hætten ned over mit hår, hvor hun så ville hive nogle totter ud fra de små huller, problemet var bare, at det ikke rigtig virkede – overhovedet. Det gjorde egentlig bare ondt, når hun stak hæklenålen ned i de små huller for at grave efter noget hår. Vi opgav og valgte den anden metode. Mor begyndte at tage nogle hårtotter, hvor hun fik malet en efter en med den lille pensel. Efter to-tre stykker mistede hun tålmodigheden, fordi den simpelthen var alt for lille, og fordi det tog alt for lang tid. Hun valgte at tage lidt farve mellem fingrene og gnide det ind i nogle totter.  Da hun nåede til den anden side af mit hovedet, havde der gået alt for lang tid, så den første side allerede havde fået den tid, som der stod i papiret, så vi tog hurtig en beslutning om, at hurtig farve den anden side, og så kun vaske den første side, så den anden side kunne få noget mere tid.

Håret blev først vasket indtil vandet ikke var mere farvet, og så skulle håret vaskes med almindelig shampoo. Da det var gjort, blev den anden side også klar til at blive vasket. Så det gjorde vi. Efterfølgende blev efterbehandlingen skrubbet ind og dernæst skyllet.

Her er før billedet.

Her er efter billedet.

Selve farven var der intet galt med. Jeg har før fået mit hår afbleget, hvor det blev tørt og kruset, men det var ikke sket med den her farve. Desuden matchede den godt med min naturlige hårfarve.

Problemet var bare, at farven ikke kom langt nok ind til rødderne – vel at mærke uden at røre hovedbunden. Desuden ses det også på billederne, at der var lidt pletter hist og her, som om at farven ikke var ordentligt fordelt. Når solen rigtigt kommer frem bliver mit hår lysere, og så vil forskellen ikke være så tydeligt, og hvis jeg ellers skal noget, kan jeg sætte håret op, så man ikke ser min skilning og min “udgroninger”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *