Nytårsdessert

 

Vi er nu kommet ind i det nye år med at brag. Jeg stod selvfølgelig for desserten, og det var en opgave, som jeg gerne tog imod. Jeg havde længe ville lave moussebombe med en overraskelse, så jeg var så heldig, at min søde storebror gav mig en silikoneform med halvkugler. Desserten stod i starten til at blive desserttapas, men det ændrede sig en lille smule.

Desserten bestod af

  • en halvkugle med citronmousse, hvor der indeni var en mango overraskelse
  • en chokoladehapser med en mini lion”bar”, der fungerede som en overraskelse. For nemhedens skyld stod den på en oreokiks, som fungerede som bunden
  • solbærkaviar eller frugtperler, som de også kaldes

12 halvkugler

3 blad husblas (opblødt)
100 ml citronsaft
100 g sukker
2 dl fløde
100 g skyr eller græskyoghurt

Husblas i blød i koldt vand. Citron og sukker varmes op. Kram vand ud af husblas og smelt i den varme citron. Stil på køl til håndvarm. Bland letpisket fløde og skyr. Kom lidt af den i citronen og bland derefter citronen i resten af fløden. Kom i formen og kom den i fryseren til de er frosne. Gerne natten over.

Mango overraskelsen laves ved at koge en mango, blend den bagefter og kom så mangoen i en silikoneform. Så skal den eller bare på frys til du skal komme den i halvkuglerne sammen med moussen.

 

13 chokohapsere

7 oreokiks
100 g mørk chokolade
1 dl fløde
En pose med Lion bites

Skil oreokiksene fra fyldet. Lav så en 1:1 ganache ved at varm fløden op lige inden kogepunktet, hæld i finthakket chokolade og vend sammen til chokoladen er smeltet helt. Kom film helt ned til chokoladen, så der ikke dannes kondens. Lad stå natten over. Den kan så piskes op, hvis konsistensen er for flydende. Pas på den ikke skiller. Kom ganachen i en sprøjtepose, kom det på kiksen og læg en Lion i midten.

Frugtperler

2,5 spsk saft (solbærsaftevand)
2 spsk vand
4 blad husblas (opblødt)
3 dl smagsneutral olie (fx solsikkeolie)

Olien kommes på frys i min. 40 min. Vand og saft varmes op, hvor husblasen smeltes deri. Du tager så en sprøjte eller en pose med meget lille hul i, og så dryppes saften ned i den iskolde olie. Da vand og olie ikke kan blandes, dannes der en hinde mellem de to væsker. Kom bagefter perlerne i olien på frys igen 10-15 min. Hæld olien med perlerne i en si og skyld med koldt vand. Skal de ikke bruges med det samme opbevares de i køleskabet i en lufttæt beholder.

 

Skriv et svar