Keramik kursus | Vesterhavskunst

De sidste onsdage har min bedre halvdel og jeg været til kursus kl. 18:30, et keramik kursus. Jeg så et opslag i juli omkring et kreativt værksted i byen, hvor vi bor, som tilbød forskellige kurser inde for ler – både for store og små. Jeg tog chancen og bestilte kursus til 2, som min kæreste heldigvis var med på.

1. Onsdag

Den første onsdag mødte vi op ved Vesterhavskunst, hvor der var fem andre kvinder, der også havde booket sig ind. Holdet bestod altså at syv personer, hvilket var fint, da vi så kunne sidde med god afstand i forhold til corona. Vi mødte underviseren, Irene, som startede med at fortælle om de grundlæggende teknikker og redskaber, når man arbejder med keramik. Vi skulle derefter selv sidde og arbejde med ler, hvor jeg fik lavet en “svampe”-skål, og min kæreste lavede en holder til Underberg. Han var den eneste mand på holdet, men han følte sig bestemt ikke overset.

2. Onsdag

Den anden gang til keramik viste Irene nogle forskellige ting, som evt. kunne inspirerer os. Der blev lavet kegler, som blev til juletræer, og kæresten og jeg lavede krus, da vi her i år blev onkel og tante, og vi skulle derfor have krus med vores titler.

3. Onsdag

Min kæreste skulle desværre på arbejde den her dag, så derfor overtog jeg hans sidste ler, hvor jeg fik lavet en ringholder, lidt forskellige udstik til dekorationer og endnu en krop til en god ven. Fordi holdet fungerede godt, var det ikke slemt at være alene afsted. De andre kvinder på holdet var rigtig søde og imødekommende.

4. Onsdag

Den sidste onsdag skulle vi til at glaserer vores keramik. Det var blevet brænd første gang, og vi skulle nu til at vælge de farver, som vores keramik skulle have. Her skulle jeg nok have valgt anderledes og dyppet keramikken i stedet for at male med glaseringen, da dette blev ret så tydeligt på mine ting. Man lærer af sine fejl, og jeg ved nu lidt mere omkring processen, og hvad jeg skal være opmærksom på.

Til alle de gange, vi har været afsted på kursus har der været lidt kiks, frugt, kaffe og kakao, og stemningen har været rigtig godt.

Skriv et svar