Papirs foldning | Kugle

Jeg har været ved et dybt frustrerende projekt, der i starten ikke rigtig ville som mig. Jeg har været ved at folde papir, lidt ala le klint stil i papir. Jeg startede ud med origami figurer. En trane, fisk, ræv og en båd.  Det gik egentlig meget godt, men da jeg gik i gang med papirs kuglen, var jeg ved at gå ud af mit gode skind. Det kan være rigtig svært at manipulere med papir, og det er derfor vigtigt, at man holder tungen lige i munden.

Jeg startede ud med et forholdsvis tyk stykke papir, og jeg efter lang tid gav op. Dagen efter valgte jeg at bruge et lidt tyndere papir, hvilket viste sig (efter noget tid) at være meget bedre. Jeg tænker, at jeg næste gang tålmodigheden mæler sig, så laver jeg en video, hvor jeg viser, hvordan jeg laver de her elegante papirs kugler.

 

Du starter med et A4 papir, hvor du måler 10 cm ned og klipper. Du har nu et stykke papir på 10×29,7. Dette papir foldes på midten. Herefter folder du hver halvdel 3 gange, så du har 6 rektangler i alt. Hver af de 6 rektangler foldes på midten, så du har 12 mindre rektangler. Nu skal der foldes diagonalt, ligesom på tegningen ovenfor. De lyserøde linjer er et lille buk, så du kan lave de to sidste diagonaler i hver sin ende. De 12 rektangler foldes så i halve, så der i alt er 24 rektangler. Så kommer den svære del, som nok kræver en visuel gennemgang, fordi det er lidt kringlet. Kuglen skal foldes.

Jeg har filmet min fremgangsmåde og lagt ud på youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=K0pRUwFAF6Q&t=146s

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *