De her pizzaboller er rigtig gode på madpakken, eller hvis man skal på tur med familien. De er forholdsvis nemme at lave – men dejen kan godt virke som en stor gang klistret gulerodsmix, men når de har været en tur i ovnen, skal dejen nok hæve lidt op, så man ikke kun tygger i gulerødder.
Opskrift (20 boller)
25 g gær
2 dl mælk
2 æg
1/2 dl olie
150 g revet gulerødder
200 g fuldkornshvedemel
300-400 g hvedemel
140 g tomat pasta – svarende til en dåse fra Rema1000
200 g skinke
200g flået tomater
150 g revet ost
2 spsk. oregano
1 tsk. salt
Lun mælken og rør gær heri. Tilsæt så æg og olie. Når væsken er blandet godt sammen tilsættes resten. Dejen skal være klistret, så kom derfor ikke alt melet i medmindre, at den slet ikke er til at arbejde med. Når dejen er æltet godt kommes boller på en bageplade – det kan være nemmere at gøre med en ske og derefter trykke bollerne lidt flade. Drys evt. bollerne med lidt ost og måske lidt pepperoni på toppen.
Lad hæve i 40 min. og bag så ved 180 grader, alm. ovn i 20 min.
____________________________
Recipe (20 pizza buns)
25 g yeast
2 dl of milk
2 eggs
1/2 dl oil
150 g grated carrots
200 g whole wheat flour
300-400 g wheat flour
140 g tomato paste – similar to a can from Rema1000
200 g of ham
200g skinned tomatoes
150 g of grated cheese
2 tbsp. oregano
1 tsp. salt
Warm the milk a bit and stir yeast in it. Then add eggs and oil. When the liquid is mixed well, the rest is added. The dough must be sticky, so not all of the flour came in – unless it was not at all to work with. Come buns on a baking sheet – it can be easier to do with a spoon and then press the balls slightly flat. Sprinkle the buns with a little cheese and maybe a little pepperoni on top.
Let raise for 40 min. and then bake at 180 degrees, normal. oven for 20 min.