Hæklet vatrondeller

I disse klima tider skal vi tænke mere bæredygtigt. Vi er nød til at være bedre til at minimere vores materialistiske overforbrug, så vi kan sikre, at de næste generationer vokser op på en jord, hvor der stadig findes dyr, som vi har i dag, samt mindre voldsomme naturkatastrofer, som er kommet i den senere tid. Det kan heller ikke passe, at der ude på det fantastiske hav, der dækker vores jord og sikre jordens liv, flyder kæmpe øer af plastik.

Jeg har derfor gået i kast med genanvendelige “vat”rondeller. De er hænklet af ren bomuld. Herhjemme bruges også hæklet klude, for at undgå brugen af microplast.

Opskrift 

Omg. 1: Hækl 5 luftmasker og saml med en kædemaske, så der er en ring.
Omg. 2: Hækl 7 puff stitches ned i luftmaskeringen.
(puff stitches laves ved at man slår om, henter garnet, slår om, henter garnet.. til man har 9 løkker på hæklenålen, så trækker man garnet alle 9 løkker og laver en luftmaske, for at afslutte. Der findes videoer på youtube at metoden)…slut af med en kædemaske.
Omg. 3: Hækl 2 puff stitches i hvert hul mellem de andre puff stitches på omgangen før.
Omg. 4: Hækl 1 puff stitch i første hul og 2 i andet, 1 i tredje, 2 i fjerde…. Forsæt til du når hele vejen rundt om, afslut med en kædemaske og hæft ender.

Rondellerne kan bruges til for eksempel værtindegaver eller gave til den miljøbevidste kvinde.

Der er så mange andre ting, vi kan gøre, for at leve bedre op til vores ansvar på jorden.

Plastik sugerør –> Sugerør i glas eller stål, der genanvendes

Shampoo i plastikflasker –> Shampoo bar

Tandbørster af plastik –> Bambus tandbørster

Jeg siger bestemt ikke, at man ikke må spise kød, eller at man skal leve på en bestemt måde, man kan tage de miljørigtige skidt, som man selv har lyst til at tage. Jeg synes da også, at politikerne kunne udvide pantsystemet, for at gøre det nemmere for os som forbruger, at afleverer vores plastik, så det ikke bare brændes af med alt andet affald. Jeg har også et håb om, at der kommer flere butikker med løssalg – altså butikker uden emballage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *