Barnedåb | Chokoladekage

Jeg lavede i bede-weekenden to barnedåbskager til samme barn pga. corona med grænsen for forsamlinger. Jeg havde måske overvurderet situationen, og der blev lavet lidt for meget kage, men heldigvis var der gæster, der gerne ville tage noget med hjem.

Om lørdagen blev de 13 gæster og 11 om søndagen, hvor jeg til begge dage lavede LAUGE-kage, hvor hvert bogstav var med to bunde, chokoladecreme imellem og på toppen. Jeg havde regnet med at to gæster kunne spise ét bogstav, men jeg ved nu til næste gang, at der er til 4 personer til ét bogstav – i hvert fald hvis den er lagt dobbelt.

Jeg kunne bage bundene og chokoladecremen om fredagen, og så kunne jeg piske cremen op på selve dagen. På den måde skulle jeg heller ikke rydde hele køleskabet.

Til fem (A5) bogstaver med to bunde i hver.

Kakaobunde (3 bradepander, ):
750 g hvedemel
1150 g sukker
250 g kakaopulver
5 tsk natron
5 tsk bagepulver
5 tsk vaniljesukker
7 kns salt

6,25 dl mælk
6,25 dl kaffe
2,5 dl olie
5 æg

Først blandes de tørre ingredienser blandes sammen. Dernæst de våde. Herefter mixes våd og tør.
Jeg startede med at bage en almindelig bradepande, men jeg kunne hurtigt se, at der var meget spild ved at bruge den metode, så jeg skiftede over til en mindre bradepande. Ud af denne bradepande kunne jeg skære to bogstaver ud og dernæst halvere, så jeg for eksempel havde 2xA og 2xG. 

Chokoladecreme:
750 g chokolade (jeg brugte marabou daim)
12,5 dl fløde

Fløden varmes op (det må ikke koge). Imens hakkes chokoladen, hvor efter den varme fløde hældes over chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet helt. Læg dernæst husholdningsfilm helt ned til fløden, så der ikke kommer kondens. Stil i køleskabet til næste dag, hvor den så piskes op, og kagen kan så samles.

 

Se mit instagram opslag her: Kreativtsind 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *