Brownie og bærkage

Så er vi kommet ind i det nye år, og det betyder nye indlæg, kreative projekter og opskrifter. Her er en 50/50 kage, som har lidt for en hver smag. Den har de dybe noter fra mørk chokolade og det styrlige fra bær, og så er det hver især nogle fine kager, som passer godt med en kugle is.

Opskrifterne er lette at gå til, da princippet i dem er at få mixet de våde ingredienser sammen først og derefter vende de tørre i.

Opskrift – Brownie 5 pers. 

1 æg
1,5 dl sukker
0,75 dl hvedemel
2 spsk. kakaopulver
50 g hakket mørkt chokolade
1/2 knsp. salt
50 g afkølet smeltet smør

Æg og sukker piskes til lys æggesnaps. Mel, kakaopulver og salt sies ned i snapsen, hvor det vendes i. Herefter røres det smeltet smør i massen, hvor hakket chokolade vendes i til sidst.

Jeg har brugt en aflang bageform på ca. 40 cm beklædt med bagepapir, hvor jeg har delt den op i to til de forskellige kager.

Bages ved 175 grader, alm. ovn, 30 min.

Opskrift – Bærkage 5 pers. 

1 æg
75 g sukker
0,5 dl mælk
25 g afkølet smeltet smør
75 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
30 g bær

Æg og sukker piskes til lys æggesnaps. Mælk og smør vendes i æggesnapsen. Bæremixen blandes med lidt af melet, dette skal gøre, at de ikke synker helt til bund i kagen. Resten af melet og bagepulver sies og vendes i den våde masse. Bær vendes i til sidst, og dejen kommes dernæst i formen med brownie massen.

Bages ved 175 grader, alm. ovn, 30 min.

Ved servering er det en god idé at lune kagerne op igen, og det kan nemt gøres i mikrobølgeovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *