Strikkeprojekt 3-4 | HOLIDAY SLIPOVER vest

Jeg har længe ville strikke en vest, og det lykkedes mig (næsten) i år at lave to veste, og så på mine nyere stikkepinde fra Knitpro, som hedder Prym. De er med udskiftelige rundpinde, så det er nemt at skifte ud, og jeg behøver ikke tænker over, at have en kasse fyldt med enkelte rundpinde. Granet var egentlig fra Blackfriday 2021, men heldigvis er det ikke noget, der bliver for gammel af at ligge.

Opskriften er valgt fra et begynder niveau, og jeg har kunne følge med på en youtube video, som går opskriften slavisk igennem, så der altid har været hjælp at hente. Dog skal man være opmærksom på optag af masker til ærmehullerne, da flere strikkere har oplevet, at vesten kommer til at “gabe”, hvis det skrevet antal masker samles op, mens andre stikkere har valgt en anden pind, for at sørge for at hullet “strammes mere ind”. Jeg spurgte inde på en facebook gruppe, hvor kommentarsporet så således ud:

 

– “Jeg har strikket ærmerib (og halsrib) på pind 8 med 40 cm wire. I str. M samlede jeg 86 masker op i hvert ærmegab og lukkede stramt af med italiensk aflukning. Det er blevet super pænt og stritter IKKE. Heller ikke efter nogle ugers brug.”
– “Jeg har strikket 5-6 holiday slipover, og alle gange har jeg fulgt opskriften. Når jeg lukker af i italiensk aflukning, sørger jeg for at stramme den semi til. Ellers risikerer du at den slasker 😃 God strikkelyst!”
– “Jeg mener, at jeg samlede omkring 10 masker færre op og strikkede på en pind mindre end angivet i opskriften, og det synes jeg gav et ret fint resultat.”
– “Jeg samlede 52 masker op, tilsvarende til at jeg samlede to op og sprang én over, hele vejen rundt”
Opskriften: Holiday Slipover fra Petiteknit, str. small

Gran vest 1: Drops snow/eskimo gran, 8 ruller- unicolor 46 mellemgrå (øverste billede)
Garn vest 2: Drops snow/eskimo gran, 8 ruller – unicolor 53 lys grå (nederste billede)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *