Jeg stod for at bage en bryllupskage til noget familie i juli måned. Det var en stor opgave, ikke pga. at der var særlig mange gæster (ca. 18 personer), men at det var min første bryllupskage, og at jeg gerne ville gøre det kommende par glade for, at de netop havde valgt mig til opgaven.
Jeg snakkede lidt med brudeparret, hvor gommen meget gerne ville have noget romkugle smag inkorporeret, hvor bruden gerne ville, at der så en syrlig, frisk smag, der kunne spille op derimod. Jeg gik derfor i gang med at kigge opskriftbøger igennem, fik søgt på nettet, og fik derefter lagt en plan. Kagen ville ikke rigtig som mig i køkkenet, og der var derfor lidt problematikker med nogle af de oprindelige smage, som jeg var nødsaget til at ændre i de sidste øjeblikke. Det var ligeledes første gang på et rigtigt kagestativ, så der var det lidt spændende i forhold til, om den kunne holde til de forholdsvise tunge kager, og det var noget af en opgave i forhold til at få hul gennem kagerne.
Jeg havde også en lille problematik med moussekagen, som begyndte at væske lidt, da den begyndte at tø op, men heldigvis var det ikke nogen af gæsterne som bed særligt mærke i dette.
Bryllupskagen blev bygget op af tre kager og en lille top, og er var to af hver slags.
Kage 1 bestod af blåbær- og hindbærmousse opsmurt med smørcreme.
Kage 2 bestod af vaniljemousse med romkuglebund sprayet med hvid velvet.
Blåbærmousse:
6 blade husblas
600 g blåbær
6 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
0,25 dl citronsaft
6 dl fløde
Hindbærmousse:
6 blade husblas
285 g hindbær
100 g sukker
6 dl fløde
Vaniljemousse:
9 blade husblas
1,5 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
6 dl piskefløde
5 dl A38 1,5 %
Romkuglebund:
250 g mazarinkage
300 g hindbærroulade
250 g sandkage
50 g markroner
3 spsk abrikosmarmelade
3 spsk kakaopulver
1 spsk romessens
1 spsk mandelessens
Smørcreme:
450 g smør
1250 g flormelis
2 citroner
Vaniljepaste