Opskrift:
200 g smør
350 g hvedemel
150 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 æg
Smuldre smørret i melet. Tilsæt herefter flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med det ene æg. Det skal være sådan, at dejen har samlet sig, men at alt smørret ikke er smeltet helt, da det så ikke er muligt at arbejde ordentligt med dejen. Når dejen er samlet, sættes den på køl. Gerne mere en 1 time.
Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm) med lidt mel. Del den rullet dej på langs og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne. 175 grader, alm. ovn 20 min.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist. Et andet alternativ er at rulle dejen ud i ca. 3 mm og stik dejen ud med en form. Jeg brugte et låg, der var nogenlunde firkantet og dette er med samme bagetid og temperatur.
Når stykkerne er kølet helt af smøres hindbærsyltetøj på den ene. Derefter kommes en anden ovenpå. Jeg skærer først stykkerne ud med en takket kniv, hvorefter jeg kommer glasur ovenpå.