Opskrift (24 stk):
230 g mel
30 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
½ tsk natron
150 g blødt smør
130 g brun farin
130 g sukker
1 æg
250 g hakket chokolade
Bland mel, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det over i en skål.
Pisk smør, brun farin og sukker lyst og luftigt – næsten 5 minutter – i en anden skål. Tilsæt æg til smørblandingen, og pisk videre.
Rør melblanding i smørblandingen, og rør det hele godt sammen. Tilsæt chokoladeknapper og hakket chokolade. Vend det kun lige sammen.
Kom massen i en skål eller lufttæt beholder. Sæt dem i køleskabet en halv time – eller natten over.
Form kugler på størrelse med golfbolde af dejen. Placer højst 6-9 cookies på en bageplade. De flyder meget ud. Bag dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader.