Jeg havde fire bæger med pasteuriserede æg, som jeg havde planlagt at lave til marengskys, men jeg fik det ikke rigtig gjort, og pludselig var de tæt på holdbarhedsdatoen. Jeg kan ikke have, at der er noget, der går til spilde, så jeg lavede derfor kokostoppe. Det gode ved opskriften er så, at hvis man har nogle æggehvider til overs, så kan de bruges. Æggeblommer skal nemlig ikke bruges her.
Opskrift (20-30 toppe, kommer an på størrelse)
4 bæger med pasteuriserede æg, eller 5 æggehvider
250 g sukker
250 g kokosmel
40 g smør
1 tsk vaniljesukker
Alle ingredienserne kommes i en gryde, hvor sukker og smør smeltes sammen med de andre til. Dernæst tager man to skeer, hvor man placerer nogle klatter på en bageplade med bagepapir. Bages 7-10 min, 200 alm. ovn eller 175 varmluft.
Desværre blev de spist, før jeg kunne nå at tage et billede. Det kommer senere, næste gang jeg bager dem.