Curly Girl metoden | 1. måned

Jeg har nu været på curly girl metoden i et måned, og det er lettere denne gang end sidste gang, jeg startede. Jeg har mange råd og meget mere viden denne gang, og har derfor fundet nogle produkter, som virker for mig. Jeg vasker håret tre gange om uge (+/-), for jeg oplever ikke håret så fedtet, som den første gang, jeg var på metoden. Jeg laver nogle no-go’s ind i mellem for at få metoden til at fungere for mig. Jeg børster håret med min Tangle Teezer, og hvis det er meget slemt, bruger jeg tør shampoo, hvilket indeholder skrap alkohol, som ikke er curly girl approved.

Kemilubben

På Facebook bliver Banana Food plejebalsammen diskuteret voldsomt, da den slår ud på kemiluppen. Kemiluppen er en gratis app, som Forbrugerrådet Tænk Kemi står for. Den kan fortælle, hvilken gruppe forskellige produkter ligger under, ved at skanne stegkoden bag på produktet. Grupperne er delt op i a, b og c.

På deres hjemmeside står følgende:

A-kolbe – Produktet er uden en række problematiske stoffer.
B-kolbe – Produktet er fri for en række problematiske stoffer. Men det indeholder for eksempel parfume, der kan være allergifremkaldende eller stoffer, der kan belaste miljøet. Du kan gå uden om produkter med B-kolben, hvis du vil minimere risikoen for parfumeallergi og tage mest mulig hensyn til miljøet.
C-kolbe – Produktet indeholder problematiske ingredienser som for eksempel stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stofferne er lovlige at anvende, og det enkelte produkt er ikke farligt i sig selv. Men det bidrager til din samlede udsættelse for problematiske stoffer. I nogle tilfælde er der tale om produkter, der indeholder forbudte stoffer, hvilket i så fald vil fremgå tydeligt.

Jeg benytter kun Banana Food i spidserne i håret, og det er kun en ud af de tre gange, jeg bruger produktet, for at veksle mellem den og kokos plejebalsammen. Min erfaring siger, at det er hvordan man håndterer krøllerne, der giver resultaterne. Jo mere forsigtigt – jo bedre holder de.

Mit hår kan godt se en smule fedtet ud, hvilket er min hårmousse, der har lavet “cast” i håret. Den kunne man godt undvære, men så holder mine krøller ikke nær så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *