Hæklet kurv

Hæklet kurv

Jeg er ret grøn i hækling, og jeg har egentlig kun hæklet to blæksprutter, en blomst og en masse bolde i forskellige størrelser.

Jeg er en af de mennesker, der stadig nyder at læse en reklame, som jeg kan bladre i, så en af dagene fik jeg en Netto reklame i hænderne. De havde stofgarn til kun 40 kr., hvilket jeg ikke kunne stå for. Netto har ofte alt mulig tingeltangel, hvor man kan være heldig eller uheldig alt efter, hvad det er for en ting, og hvilken Netto man handler i.

Jeg havde set hækle opskrifter på kurve på nettet, men da jeg stadig er grøn i faget, vidste jeg knapt nok, hvad opskriften sagde. På youtube fandt jeg en video fra Aslan Design, der hedder “Hæklet kurv i strikmønster”, og så kom jeg ellers bare igang, efter jeg havde været i Bilka og købe den rigtige hæklenål. Selvfølgelig kræver det en masse stop i videoen, men jeg synes, at hun forklarer rigtig fint, hvad man skal gøre. Bunden på denne kurv bliver rigtig robust, hvilket tiltalte mig. Jeg stoppede lidt før, så min kurv ikke blev så stor som hende. Samt brugte jeg noget andet stofgarn. Det kan godt være lidt hårdt at lave bunden, fordi det ikke er den almindelig hækle metode.

Hvad kan man bruge kurvene til?

Kurvene kan jo bruges til alverdens opbevaring, og så lavede jeg faktisk også en, der var til en gave. Vasketøjskurv, potteskjuler, til blyanter, makeup børster eller måske en kurv til garn. Jeg gør lige opmærksom på, at jeg kun bruger strikmønster i bunden, hvor jeg ved siderne valgte at bruge  almindelig hækling, da jeg fandt det lidt nemmere. Der findes et hav af gratis opskrifter på nettet, og hvis man kan finde ud af at læse disse opskrifter, så kan man helt sikkert også gøre sig brug af dem.

 

Videoen kan du finde ved at trykke HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *