Polstring af stole

Min mormor gik bort her i sommers, og derfor arvede jeg hendes spisebord og stolene dertil. Jeg ville gerne ombetrække stolene, og jeg forudså også at skummet skulle skiftes efter så mange års brug. Jeg startede derfor med at undersøge, hvordan man gjorde, og hvilke materialer som jeg skulle have fat i.

Du skal bruge:
Siddeskum
Møbel stof
Kontaktlim spray
Værktøj til fjernelse af gamle klammer, møbelstof og eksisterende siddeskum
Klammepistol
Sandpapir
Slibemus

En god video guide, finder du her

– Klammer pilles af, dette kan godt tage en del tid, og man skal derfor bevæbne sig med tålmodighed. Klammerne kan også sidde tæt ind til selve træet, og det kan derfor drille lidt.
– Herefter kan selve stoffet og skummet fjernes. I mit tilfælde var det oprindelige skum blot monteret på yderkanten.
– Rester fra lim og skum skal fjernes, og overfladen skal renses fri for snavs og støv. Her benyttede jeg mig af en slibemus og sandpapir med kornstørrelse 120. Jo bedre stolen renses, jo bedre vil den nye lim hæfte sig til stolen. Så efter slibningen, skal det overskydende træstøv fjernes med en fugtig klud.
– Jeg skulle herefter gøre siddeskummet klar. Dette kan godt være lidt svært at gøre hjemme. Jeg valgte at lave en 45 graders vinkel, som i videoen ovenfor. Jeg havde dog ikke maskinen til det, og det blev derfor med kniv, skærebræt og saks. Overvej øje om dette er nødvendigt for dit projekt.
– Stoffet blev herefter klippet ud, så der var 4 cm ekstra på alle sider af stolen, så stoffet ville kunne vinkes rundt om på bagsiden til hæftelse med klammer.
– Limen blev opført på skum og sædet, hvorefter jeg ventede 5-10 min, inden jeg sætter de to materialer sammen. Kontaktlimen skal tørre inden, at materialerne sættes sammen for hæftning.
– Når skummet og sædet blev sat sammen, ventede jeg en times tid, inden jeg påførte lim på sædets kant og de 45 grader skum. Da limen var tør, kunne jeg bukke skummet fast på sædet, for at skummet lå pænt på sædet.
– Sædet blev så vendt på hovede ovenpå undersiden af stoffet, hvor stoffet så kunne klammes fast til bunden af sædet. Her er det vigtigt, at stoffet strammes godt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *