Nutellastjerne

Jeg har nu lavet denne stjerne to gange i december måned, fordi jeg har haft og har stadig meget nutella til at stå.

Opskrift: 

3 dl lun mælk

1 pk gær (50 g)

1 æg

1 spsk sukker

600 g hvedemel

50 g blødt smør

1 knivspids salt

1 glas nutella (369 g)

Gæren røres i den lune mælk. Dernæst tilsæt sukker og æg, rør til sukkeret er opløst. Kom dernæst halvdelen ad melen i lidt ad gangen, og kom så det bløde smør og salt i dejen. Kom derefter resten af melet i til den er nem at arbejde med. Bruges der køkkenmaskine kan man se på dejen, som den trænger til mere mel, hvis den stadig klistres op ad skålens sider. Dejen skal være en smule klistret men ikke så det sættes på fingrene. Lad dejen hvile i en skål 30 min. Del dejen i 4 dele, nu skal stjernen samles. Delene rulles ud i en cirkel på omkring 24 cm i diameter. Kom en af bundene på en bageplade med bagepapir. Smør så nutella ovenpå. Efter man har fortsat sådan har man: dej, nutella, dej, nutella, dej, nutella, dej. Man kan vælge at skære stjernen helt rent, hvis cirklerne ikke er helt rulle – jeg gør det ikke, da jeg føler, at det er spild. Stjernen skal nu have sine “vinger”. Et glas sættes i midten, og den skæres således

Hver “vinge” har en makker. Tager man en i hver hånd, Twitter man den i venstre hånd mod uret og den i højre med uret halvvejs – lidt kom 12 og ned til 6. De to klemmes sammen, og dette gentages hele vejen rundt.

Skriv et svar