Curly Girl | Slutning

Sidst i august 2019 påbegyndte jeg endnu engang min curly girl rejse. Jeg havde prøvet det før, og produkterne var klar til, at jeg endnu engang kunne forsøge mig med metoden. I det nye år skifte har jeg gået lidt væk fra metoden og de regler, som den opstiller, men jeg har derimod taget nogle af metodens tips og tricks til mig.

Mit hår er ikke proptræk-krøller men derimod mere imod nogle vilde bølger. Mit hår er meget fik, og det har derfor haft meget svært ved at kunne holdes “fedtfri”, så det har ofte skulle sættes op. Jeg har været lidt frustreret over ikke at kunne børste mit hår, da jeg ikke kan klare knuder og filtret hår. Ved at gnubbe i hovedbunden for at fjerne de store mængder fedt og snavs, har jeg ofte følt, at det bare for hårdt mod mit hår, netop fordi der godt kan ryge lidt af i processen. Grunden til en hurtig fedtet hovedbund har sikkert også skyldes processen efter badet, hvor man tager noget balsam eller anden produkt og krammer det ind i håret, hvor man derefter pakker håret ind i en trøje fx.

Når vi snakker om curly girl, er der også mange ting, som virker rigtig godt. Jeg passer meget på silikone i balsam og andre hår produkter, da håret så ikke får en chance for at kunne optage andre goder ved andre produkter. Silikonen lægger sig som en hinde, og skal derfor renses ud med en skrap sulfat shampoo. For at give håret krøller, har jeg fundet ud af, at det for mig er nok bare at kramme håret, og bruge de godkendte produkter til stylingen, hvor en defuser på føntørreren kan være guld værd, hvilket jeg så kan gøre de dage, jeg har lyst. Man kan derfor godt sige, at jeg er gået mere over til lowpoo, da mit hår bare bliver for fedtet med alt den balsam.

Imellemtiden har jeg fundet nogle andre sjove måder at få krøller frem i håret. Hvis man deler håret op i fire dele med to totter i hver, kan man vikle to totter rundt om en lang strømpe, når det er lidt fugtigt. Dette giver flotte store krøller, når håret er blevet tørt, og så skaders håret ikke med varmen fra et krøllejern. Altså er det muligt at forme håret, når det er lidt fugtigt, og det sætter sig så, når det bliver tørt. Når man benytter sig af varme redskaber former man også håret, når det er varmt, og først når det er koldt sætter det sig, og bliver så i den “moduleret” form. Ofte sikre man så håret med fx hårspray, så det holder hele dagen, aftenen eller natten, når man skal til fest.

Igen stopper min curly girl rejse, men jeg bliver ved med at suge viden til mig, som jeg kan bruge på mine egne måder, og noget af curly girl vil følge mig, da det hele jo egentlig giver god mening, samt er metoden god, da håret beholder dens naturlige fedt, og den får lov til at optage det, som håret har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *