Det her er en af mine mest brugte opskrifter, fordi jeg ofte laver lagkage til fødselsdage. Det er lyse lagkagebunde, som måske for nogen, virker meget sød i smagen, men det gør, at de står i god sammenspil med lidt syrlige mousser.
Lagkagebunde (18-20 cm, skæres i 3 bunde)
5 æg, stuetemp.
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
- Beklæd springformens bund med smør (kun bunden, IKKE siderne). Dernæst klippes en cirkel af bagepapir ud, som passer til bunden
- Del æg i blommer og hvider
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en anden skål
- Pisk sukker og blommerne skummende og hvidt
- Pisk æggehviderne stive
- Si så melblandingen ned i æggeblommemassen og vend sammen
- Vend dernæst æggehviderne i massen
- Hæld i form, bag 175 grader, alm ovn, ca. 40-45 min, åben ikke de første 30 min.
- Lad kagen afkøle, skær fri fra form og del så kagen i tre
- Kan fryses – her deles kagen, hvor man mellem hver bund har bagepapir, og så er de alle pakket ind i en frysepose
Recipe (18-20 cm, cut i 3 pieces)
5 egges, room temp.
120 g sugar
100 g flour
15 g potato starch – if you don’t have this at home you can omit it
1 teaspoon baking powder
- Cover the spring mold bottom with butter (only bottom, NOT sides). Next, cut a circle of baking paper to match the bottom
- Devide the egges in york and whites
- Mix flour, potato starch and baking powder in another bowl
- Whisk sugar and yorks foamy and white
- Whisk the egg whites stiff
- Put the flour mixture into the egg yolk and turn it together
- Then turn the egg whites into the yolk
- Pour in mold, bake 175 degrees, approx. 40-45 min, do not open the first 30 min
- Let the cake cool, cut off the mold and divide the cake into three
- Can be frozen – here the cake is already cut in three, devide with baking paper between each bottom and wrap them all in a freezer bag