Hjertesmåkager

Her er en opskrift på søde mørdejs småkager med syltetøj.

Opskrift (35 stk):
100 g blødt smør
25 g flormelis
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Lidt citron saft/skal kan anbefales
1 æg
Marmelade/syltetøj

Lav en mørdej ved at samle smør med resten af de tørre ingredienser, og tilsæt derefter ægget. Mørdejen sættes på køl i 30 min, eller så den er kold nok til at forme kugler af 15-20 g. Kom kugler ud på bagepapir, klem dem lidt og kom derefter syltetøj i en fordybningen. Den skal laves lidt over halv dybde af højden af kagerne.

Bages ved 175 grader varmluft i 12-15 min, til at kanterne er gyldne.

Fyld lidt marmelade i hver og bag marmeladesmåkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter – hold endelig lidt øje med dem, de blot lige blive gyldne i kanten.

__________________________________________________________

Recipe (35 pieces):
100 g soft butter
25 g powdered sugar
200 g wheat flour
1 tsp baking powder
2 tsp vanilla sugar
A little lemon juice/zest is recommended
1 egg
Jam

Make a shortcrust pastry by combining the butter with the rest of the dry ingredients, and then add the egg. Refrigerate the shortcrust pastry for 30 minutes, or until it is cold enough to form balls of 15-20 g. Place balls on baking paper, squeeze them slightly and then put jam in a depression. It should be made a little more than half the depth of the height of the cookies.

Bake at 175 degrees hot air for 12-15 minutes, until the edges are golden.

Fill each with a little jam and bake the jam cookies in a preheated oven at 175 degrees hot air for approx. 10 minutes – keep an eye on them, they just turn golden around the edges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *