Kanalsnurrer

Jeg lavede kanalsnurrer her for leden, og de blev super gode. Det der er med den her opskrift er, at den bygger på en almindelig bolledej, hvor jeg smører en masse af smør, kanal og sukker ud på. Man folder så halvdelen af dejen, laver strimler, sætte to strimler sammen og snurrer dem med hinanden. Fordi det er en almindelig bolledej, synes jeg, at de fylder lidt mere i maven end fx en wienerdej.

Skal der gå lidt hurtigt, så kan man købe en blandingskasse  fra amo, eller hvad der ellers står på hylden.

Opskrift

Din ynglings bolledej/blandingskasse

70 g blødt smør 1,25 dl sukker 1,5 tsk kanel 1 æg

Lav bolledejen og lad den hæve. Rul ud i en rektangel til den er 1/2 cm i højden. Smør fyldet på. Herefter folder du halvdelen af dejen over den anden. Skær så strimler ud i ca 1,5 – 2 cm. Del dernæst hver stimmel i halve, men lad dem lige hænge sammen i toppen. Så snurre du dem sammen og lav så en spiral. Læg på bageplade ned bagepapir og lad efter hæve. Pensle med et æg. Bag ved bolledejens bagetid. For det meste er det 200 grader, varm luft i 10-12 min.

Mangler du et visuel guide, kan du klikke HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *