Krakelerede vandbakkelser

 

 

Hvis du kender mig rigtig godt, så ved du sikkert, at jeg er helt vild med vandbakkelse. Der er så mange muligheder i vandbakkelse.

  • Vandbakkelses toppe med en blanding af kagecreme og flødeskum og så med en syltetøjsklat
  • Kagemand med slik og glasur
  • Eclairs
  • Vandbakkelseskrans
  • Churros
  • Croquembouche
  • Kartoffelkager
  • Choux au craquelin 
  • Men også salte retter, som “hapsere”

I det her indlæg, finder du opskriften på Choux au craquelin, som er vandbakkelses toppe med en krakelerede overflade af småkagedej. Jeg brugte min traditionelle vandbakkelse opskrift, som findes under indlægget “Små kagemænd”, men for en god ordens skyld skriver jeg den lige igen.

Opskrift på vandbakkelse
150 gram bagemargarine
6 dl vand
300 g mel
ca. 8 æg (alt efter størrelse på æggene)
lidt salt
1 knivspids bagepulver.

Kog margarine, vand og salt. Tag gryden af og rør melet i, rist godt af. Sæt gryden i et kold vandbad, og lad massen køle. Når massen er kølet kan et æg ad gangen piskes i, indtil den ønskede konsistensen. Pisk ikke for for mange æg i, massen skal ikke være alt for flydende.
Bag i midt i ovnen med varmluft 175˚ i 35 min. Ovnen må ikke åbnes, da kagen så falder sammen. Jeg plejer altid at give den lidt mere end forventet, så den er sprød, og så den ikke falder sammen.

Selve småkagedejen er fra Antonio Brachour, der er en meget kendt konditor, som er rigtig simpel.

Opskrift småkagedej
70 g blødt smør
80 g sukker
80 g mel

Rør blødt smør med sukker. Sigt mel og rør sammen. Fyld i frysepose og rul ud i 2 mm. Sæt på frys.

Ideen er så, at når vandbakkelsen er sprøjtet ud i små “boller”, så lægger du en tynd udstik af småkagedejen ovenpå, hvor du bager det hele sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *