Opskrift:
2,5 dl farin
3/4 dl sirup
3/4 dl vand
150 g blødt smør
3 tsk brunkagekrydderi
1 tsk natron
7-8 dl hvedemel
Hæld farin, sirup og vand i en gryde, og lad det koge. Kom herefter brunkagekrydderi og smør i den varme blanding.
Tag sukkermassen af varmen og mix med 5 dl hvedemel og natron. Tilsæt mere mel indtil massen ikke er for våd. Stil ind på køl indtil dejen er kold, så den er nemmere at rulle ud. Det er nemmest i små stykker. Når huset er skåret ud, stilles dejen på køl igen.
Bages ved 175 grader midt i ovnen cirka 10 min. Flyt over på bagerist, mens de stadig er varme vendes de over på anden rist, for at sikre kondensen på bagsiden undgås. Kanterne kan skæres til med det samme, de kommer ud af ovnen. Når kagen er kold kan den knække nemt.