Min mormor var en skøn dame. Når vi børn sad og foldede servietter som vifter og flip flapper til diverse familie sammenkomster, så foldede hun søde både. Det blev aldrig en disciplin, som jeg lærte at mestre, og det var derfor altid hende, som man fik til for at få en båd. Papirs både er derfor for mig et af de ting, som jeg vil huske hende for, og af den årsag gik min bror og jeg i gang i værkstedet, så vi kunne give en båd tilbage til hende.
Jeg startede med at folde nogle prototyper i papir i forskellige størrelser, så vi kunne få den rigtige størrelse og form. Herefter skilte jeg modellen ad, så vi kunne lave båden i stål med samme mål og form. Den valgte stålplade kunne så optegnes efter de forskellige dele og dernæst skæres ud – denne opgave lod jeg min bror udføre.
Papir er let af manipulere med, og derfor skulle de store sider af båden også bankes, så de blev vinket nok til at siderne kunne svejses sammen. For at gøre bukket nemmere lavede vi nogle snit i metallet, hvilket gav det buk, som papiret også havde. Herefter skulle vi i gang med svejsningen med hjælp fra Migatronic svejser. Dette blev min første gang med svejsning, så jeg forsøgte først på en plade metal med guidning af min bror, og herefter måtte jeg sammensætte de to sider. Herefter kunne kanterne slibes til, så der ikke var “svejsningsklatter” tilbage.
Da bådens sider var samlet kunne sejlet monteres med to punktsvejsninger, og for at regnvand kunne komme ud af båden, lavede vi et hul nederst på hver side.